Bolckmans

 

 

 

   Personeelsadvies & Organisatieontwikkeling
Officieel erkend selectiebureau (VG.1073/B)

Astridlaan 2  -  2350 Vosselaar  -  GSM 0478/ 26 08 39  -  FAX 014/ 61 83 20   mail@bolckmans.info  -  BTW 0703 765 385

Home Routebeschrijving Contact
 

Wie zijn wij
Diensten
Werkwijze
Gratis tips
Honoraria
Routebeschrijving
Contact

Wij delen kennis met onze klanten en potentiėle relaties. Elke 6 weken sturen wij u gratis een nieuwe tip per e-mail indien u dit wenst. Ontvangt u deze tips nog niet, stuur dan een berichtje via de knop "contact".

Het recept ziet er als volgt uit:                                                                                                                                                               č praktisch en bruikbaar                                                                                                                                                                      č 1x om de 2 maanden (vaker kost te veel van uw tijd en wat met mate genuttigd wordt, smaakt altijd beter)                                                  č vlot leesbaar en luchtig qua vorm, maar tegelijkertijd erg inzichtelijk (de Special "K" onder de tips)                                                             č los van trends, modes en hypes                                                                                                                                                        č geen copywright (verdeel het dus onder uw collega's of andere geļnteresseerden; wel met bronvermelding graag)                                     č geheel vrijblijvend, maar voel u niet gehinderd om mij in te schakelen bij uw personeelsselecties of -projecten                                          č u mag steeds reageren, aanvullen, weerleggen of zelf een tip uit uw bedrijfspraktijk naar mij terugsturen

tip : WEES EENS WAT MEER NEDERLANDER !

Ik heb het geluk gehad om in mijn vorige jobs regelmatig met Nederlanders te mogen samenwerken. En er zijn wel degelijk verschillen tussen Nederlanders en Vlamingen. Daarom vertellen we trouwens ook zo graag grappen over elkaar.

Vlamingen zijn eerder grondig en ijverig, (te) bescheiden werkmieren misschien en ook ons ziekteverzuim ligt lager, maar wat wij van onze noorderburen kunnen leren, is zeker de hartelijkheid die hen zo kenmerkt en de manier waarop zij positieve feedback geven.

Wat me steeds is opgevallen in het contact met Nederlandse collega's, is de aangename manier van samenwerken. En dit hangt in belangrijke mate samen met de manier waarop het eerste contact verloopt. Vlamingen komen eerder traag op gang wanneer ze iemand voor de eerste keer ontmoeten en pas na grondig aftasten en besnuffelen komt er aarzelend wat opening. Wij houden steeds een zekere afstand. Alsof er in het contact met anderen vooral voorzichtigheid geboden is.

Nederlanders daarentegen zijn veel minder geremd. Vanaf de eerste handdruk reeds zijn zij uitbundig en weten zij een hartelijk, enthousiast en persoonlijk contact tot stand te brengen en je het gevoel te geven dat je welkom bent. Je hebt reeds van bij het begin een positief OK-gevoel.

Erg belangrijk trouwens wanneer je weet dat vooral het eerste contact erg bepalend is voor het verdere verloop van de interactie. De eerste minuten zetten als het ware de toon. Bovendien zal je je zelf ook veel makkelijker open stellen wanneer je gesprekspartner of collega een grote openheid vertoont. In relaties wordt er immers steeds naar een zekere gelijkstemmigheid gestreefd. Het gedrag van de ander wordt als het ware gespiegeld en roept gelijksoortig gedrag op. Gelijk oversteken zeg maar. Openheid roept openheid op en stroef gedrag wordt met een stroeve opstelling beantwoord. Vooral door dit laatste mechanisme wordt de aanvankelijke "kleur" van de interactie als het ware bestendigd en doorgetrokken naar hoe je ook verder met elkaar omgaat. Je hebt er dus alle belang bij om vanaf het begin een duidelijke positieve toon te zetten. Het maakt het werken er alleen maar fijner op.

Nederlanders zullen ook veel makkelijker positieve feedback geven. Zij vinden de dingen veel sneller "leuk" en "fijn" dan Vlamingen en vooral: ze hebben er geen probleem mee om je dit te zeggen. En wees nou eerlijk. Zo'n positieve "stroke" doet toch ontzettend deugd. Vlamingen hebben het er veel moeilijker mee om feedback te geven en vooral positieve commentaar krijgen wij moeilijk over de lippen. Bizar, want het is volledig gratis en brengt de andere in wat men binnen NLP een "vermogende" stemming noemt, een stemming die stimuleert om goede prestaties neer te zetten.

Uit onderzoek blijkt trouwens dat positieve strokes de sterkste motivator binnen arbeidsrelaties zijn (alhoewel ook de loon"strook" niet totaal onbelangrijk is) en iemand die weet dat hij goed gevonden wordt, zal ook beter presteren. Net zoals iemand die het gevoel heeft dat men hem een zwakkeling vindt onzeker gedrag zal gaan vertonen en op den duur ook effectief slechte prestaties zal neerzetten. Een self fulfulling prophecy dus.

De beste manier om je deze krachtige manier van positieve beļnvloeding eigen te maken, is je vanaf morgen te verplichten om dagelijks 1 positieve stroke uit te delen. En dit vol te houden vooral. Je zal merken dat het in het begin misschien wat vreemd, maar tegelijkertijd ook goed aanvoelt. En de positieve resultaten zullen zeker niet uitblijven. Geleidelijk aan zal je automatisch de frequentie opdrijven totdat het een natuurlijke reflex geworden is.