Burn-out preventie

Burn-out voorkomen

Burn-out treft vaak je beste mensen. Medewerkers die hun job ernstig nemen, streven naar perfectionisme en echt ver voor je willen gaan. Vaak kondigt een burn-out zich ook aan. Merk je dat één van je medewerkers het lastig krijgt? Coaching kan vaak voorkomen dat hij /zij plots voor maanden uitvalt.

3 factoren spelen een rol bij burn-out:

 1. Je natuurlijke veerkracht
  Dit is vooral een persoonlijkheidstrek en dus beperkt te beïnvloeden.
 2. Omstandigheden en omgevingsfactoren (zowel op het werk als privé)
  Velen hebben het gevoel dat ze omstandigheden enkel kunnen ‘ondergaan’. Dat er allerlei dingen op hen afkomen. Maar je leven is veel meer het resultaat van goede of slechte keuzes dan van geluk of pech met de omstandigheden die je overkomen. Wij helpen je terug controle te krijgen en zelf aan het stuur te gaan zitten van je leven.
 3. Je mindset en je gewoontes (je manier van omgaan met de dingen)
  Je gelukkig of ongelukkig voelen, wordt vooral bepaald door hoe je naar de dingen kijkt. Wij helpen bij het ontwikkelen van een versterkende mindset en het bouwen van goede gewoontes zodat je er weer zin in krijgt.

Gericht op het beter functioneren van je brein

De laatste jaren zijn er heel wat doorbraken in de kennis over ons brein geweest. En vooral in het domein van de neuroplasticiteit. De vaardigheid om ons brein anders te programmeren. Net zoals je met sporten je arm- of beenspieren kan trainen, zo kan je ook bewust je mindset, je denken, je overtuigingen, je gevoelens en je gedrag ontwikkelen, sturen en stretchen. Dingen zullen je steeds makkelijker lukken en het is alsof je steeds meer de wind in de rug hebt. Op die manier komen medewerkers terug in een opwaartse spiraal.

Coach met HR achtergrond

Aangezien ik jarenlang HR-manager ben geweest, kijk ik als coach ook steeds vanuit een bedrijfscontext naar medewerkers. Niet te wollig, maar concreet. Hoe kan je output handhaven of verhogen en dit op een prettige manier. Wij worden vaak ingeschakeld door bedrijven voor:

 • Individuele coaching van medewerkers die in de gevarenzone komen.
 • Workshops voor kleine groepen om beter om te gaan met stress of productiever te worden.
 • Doorlichting van de bedrijfsprocessen, gesprekken met de medewerkers en wegwerken van stressoren.

Benieuwd hoe wij u kunnen helpen?

Maak een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek.
Bel +32 (0)478 26 08 39 of mail ons!