Over ons

Jan Bolckmans

Van oorsprong ben ik Master in de Germaanse Filologie, maar door een gelukkig toeval kon ik al snel nauw samenwerken met één van de knapste arbeids- en organisatiepsychologen van die tijd. Dit gaf mijn loopbaan een nieuwe wending. Door mijn mentor ben ik naderhand ook psychologie gaan studeren.

Op die manier ben ik meer dan 25 jaar HR-manager en zelfstandig selectie-adviseur geweest voor diverse ondernemingen. Ik heb in de bankwereld, automotive, de chemie, de zorg en de maakindustrie gewerkt. En dit in Vlaanderen met opdrachten in Nederland en Duitsland.

Tegelijkertijd begeleidde ik 14 jaar zaakvoerders van kmo’s via diverse Plato-projecten en was ik 7 jaar gastdocent voor de module HR-beleid aan de Thomas More hogeschool / KULeuven.

Met coaching ben ik begonnen in 2012. Steeds meer ondervond ik dat geluk en succes veel “maakbaarder” zijn dan wordt gedacht. Ik maak vooral gebruik van de werking van het brein (want daar gebeurt het) en van de gedragswetenschap (want het is door dingen anders te doen dat je verandert) om een betere mindset en betere gewoontes te bouwen voor meer rust, positiviteit, geluk en succes of om te beschermen tegen burn-out.

Zelf ben ik behoorlijk nuchter, heb ik gezond boerenverstand en probeer ik moeilijke dingen makkelijk te maken. Keep it simple!

Ellen Bolckmans

Waarschijnlijk zit het in ons DNA (nature) en is het omdat we ermee opgegroeid zijn (nurture), want net als mijn broer studeerde ik af als master in de Arbeids- en Organisatiepsychologie in Leuven.

Sinds 2018 werk ik als bedrijfspsycholoog voor Stad Gent en combineer ik dit met selecties bij Bolckmans Personeelsadvies.

Doordat ik nuchter ben, hou ik meer van de wetenschappelijke aanpak en van wat experimenteel onderbouwd is dan van de hypes, de trends en de modes die je vaak in HR ziet komen en gaan. Op dat vlak liggen mijn vader en ik helemaal op dezelfde lijn.

Ik ben steeds gefascineerd geweest door a) waarom en hoe mensen dingen doen (zo zijn er wel meer) en door b) de kadans en de geordende flow van een echt productiebedrijf (misschien wat apart). Ik heb dus echt van mijn passie mijn werk kunnen maken!

Maak vandaag nog een afspraak voor een gratis
en vrijblijvend gesprek over jouw hr-beleid!
Bel +32 (0)478 26 08 39 of mail ons!